Leuke dingen doen

Tv-tip: De reünie met Anita Witzier

Van oude liefdes herenigen naar het samenbrengen van oud-klasgenoten: Anita Witzier (55) stopt na twintig jaar met het presenteren van Memories en stort zich op het vernieuwde tv- programma De reünie.

Welke veranderingen kunnen we in De reünie verwachten?
“Naast dat het programma een nieuw decor heeft gekregen, is de grootste verandering dat we met een presentatietrio gaan werken. Ik presenteer het programma samen met Jan Kooijman en Ajouad El Miloudi. Zelf sta ik in de studio, zij doen de reportages buiten de klas. Jan en Ajouad verschillen enorm van elkaar. Ze hebben een andere energie, een andere achter- grond en een andere manier van aanpakken, en dat is juist heel goed voor het programma. Ze zijn intelligent, echt en leuk. Ik neem het stokje over van Patrick Lodiers, maar ga het gewoon op mijn eigen manier doen. En uiteindelijk gaat het er niet om wie er voor de klas staat, maar wie er ín de klas zit.”

Heb je zelf weleens een reünie van je oude klas gehad?
“Een paar jaar geleden bestond mijn lagere school honderd jaar. Naar aanleiding van dat jubileum was er een reünie georganiseerd waarbij alle jaargangen aanwezig waren. Dus ook mijn klas. De klas van je lagere school is natuurlijk anders dan je middelbareschool- klas. Op de basisschool zit je immers vaak zes jaar lang met dezelfde mensen in een klas. Dat was vroeger helemaal zo. Ik vond het spannend, maar vooral heel leuk om iedereen weer te zien. Ik denk dat het voor de deelnemers van De reünie ook altijd spannend is. Ze hebben jaren hun eigen levens geleid en dan ben je opeens weer bij elkaar. Dat blijft een bijzonder moment.”

Je stopt met het programma Memories, ga je het missen?
“Tuurlijk! Vooral de plezierige spanning. Ik wist nooit precies wat er ging gebeuren, omdat je niet weet hoe mensen gaan reageren. Maar ook de aanloop naar het programma toe, de samenwerking tussen mensen en het vertrouwen krijgen, dat zijn allemaal dingen die ik zeker ga missen. Gelukkig zorgt De reünie ook voor die spanning, want elke klas heeft een andere dynamiek.” 

De reünie is vanaf donderdag 26 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 1. 

Reageer op dit artikel

Instagram