Leuke dingen doen

5 genomineerden voor het Lekkerste Lunchroombroodje

Zaterdagmiddag 12.00 uur, je loopt al uren in de stad en je maag begint te knorren. Je wilt lunchen, maar waar!? Hoe weet je waar je het allerlekkerste broodje kunt eten? Wij helpen je op weg door de genomineerden voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland voor te stellen.

1. ‘Kip in het bakkie’
Lunchroom: Bij Best in Delft
Recept: Gegrild broodje ingesmeerd met pesto, belegd met gegrilde kip, zongedroogde tomaatjes, rode uien, buffelmozzarella en huisgemaakt guacamole.
Prijs: € 8,00
Adres: Vrouwjuttenland 22, Delft

 

2. Croque N°67 – Herman’
Lunchroom: Son of a Croque in Amersfoort
Recept: Dungesneden Angus steak, ovenfrietjes, Provolone kaas, gekarameliseerde ui en kruidenmayonaise.
Prijs: € 7,95
Adres: Arnhemsestraat 2, Amersfoort

3. ‘Orange is the New Green’ (vegan)
Lunchroom: Baker & Moore in Rotterdam
Recept: Zelfgemaakte pumpkin spread, roasted peppers, geroosterde kikkererwten. Gepresenteerd op rustieke boterhammen.
Prijs: € 7,50
Adres: Westblaak 147, Rotterdam

4. ‘Broodje Oss&Worst’
Lunchroom: De Koffiepot in Hardenberg
Recept: Een vers afgebakken zonnebloembroodje dat rijkelijk wordt belegd met ambachtelijke ossenworst. Daarbij worden ‘gepikkelde’ groenten geserveerd die zorgen voor een zoetzure tint en een pittige mosterdsaus om het geheel in balans te brengen.
Prijs: € 7,95
Adres: Oosteinde 8, Hardenberg

5. ‘Broodje Humus’
Lunchroom: Parkcafé Groen in Hoofddorp
Recept: Kikkererwten, groentenbouillon, knoflook, limoen, olijfolie en tahini (sesampasta).
Prijs: € 8,50
Adres: Scorpius 151, Hoofddorp

Wedstrijd
Het vakblad Lunchroom houdt elk jaar een verkiezing voor het lekkerste lunchroombroodje van Nederland. Lunchrooms kunnen zelf hun lekkerste broodje insturen, waarna een onafhankelijke jury alle broodjes test. Nu de vijf genomineerden bekend zijn gemaakt, worden ze binnenkort bezocht door een ‘mystery jury’, die de kans hebbende broodjes gaat beoordelen. Op 10 november worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt.

Tekst: Annabel Velema

Kijk voor meer informatie op www.lunchroom.nl

Reageer op dit artikel

Instagram