Placeholder

Lekkere WK-hapjes

Yes, Nederland is door naar de achtste finales! We hebben dus sowieso nog 2 wedstrijden die we gezellig met het gezin of vrienden kunnen krijgen. En daar horen lekkere hapjes bij!

Yes, Nederland is door naar de achtste finales! We hebben dus sowieso nog 2 wedstrijden die we gezellig met het gezin of vrienden kunnen krijgen. En daar horen lekkere hapjes bij!

De traditionele WK hap is natuurlijk de bitterbal. Maar je kunt ook andere makkelijke WK-hapjes serveren tijdens de wedstrijd. Vriendin zet er een aantal voor je op een rij.

1. Zoet-pittige kipkluifjes
Zelf gemarineerde kipkluifjes zijn vaak nog lekkerder dan de kant-en-klare in de supermarkt. Wat je nodig hebt: knoflook, ketjap manis, sambal, mosterd, honing en citroensap. Meng alle ingrediënten in een kom en leg daarin de kipkluifjes. Laat de marinade de hele dag of nacht intrekken. Leg de kluifjes met marinade op de met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 20 minuten. in het midden van de oven gaar worden. Door de krokante gloed zien de kipkluifjes er bijna oranje uit, toch?

2. Zalmrolletje met roomkaas
Van deze zalmrolletjes met roomkaas blijf je eten! Het is een supersimpel recept, met maar 2 ingrediënten. Leg de plakjes gerookte zalm op plastic (of aluminium)folie en besmeer ze met roomkaas, bijvoorbeeld Boursin. Rol door middel van het plastic folie de zalm op tot een rolletje en laat het in de koelkast enkele uren opstijven Snijd er kleine stukjes van en serveer eventueel op toastjes.

3. Zelfgemaakte kaasstengels
Kaasstengels maken is net zo simpel als het hapje hierboven. Het enige dat je nodig hebt: bladerdeeg, olijfolie en geraspte kaas. Om te beginnen laat je het bladerdeeg ontdooien. Vervolgens snijd je er 4 repen van. Rol deze als een spiraal op en smeer goed in met olijfolie en bestrooi met geraspte kaas. Leg de kaasstengels op een bakplaat met bakpapier en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin.

4. Mini-wraps met garnalen en guacamole
De guacamole in combinatie met garnalen is heerlijk. Je kunt kant-en-klare guacamole gebruiken, of zelf verse maken. Smeer de guacamole breed uit over de wraps en leg in het midden een rijtje grote garnalen. Rol de wrap strak op en leg ze voor een halfuurtje in de koelkast. Als de wraps lekker koud zijn, snijd je ze in dunne reepjes. Eventueel kun je ze nog vastzetten met een cocktailprikker.

5. Oranje kaasballetjes
Kant-en-klare frituursnacks zijn te vinden in de supermarkt, maar ze zelf maken is net even wat lekkerder. Je hebt hiervoor natuurlijk wel een frituurpan nodig. Maak een mengsel van ei, bloem, bakpoeder en kaas. Doe wat bloem op je handen en op een bordje en maak balletjes van het kaasmengsel. Is het mengsel nog erg nat? Dan kun je wat extra bloem toevoegen. Niet teveel, anders smaken de balletjes niet meer naar kaas. Bak de balletjes in ongeveer 4 minuten (oranje)bruin.

6. Dadels met spek
Een hele verrassende maar heerlijke combinatie is dadels met spek. Zoet en hartig tegelijk. Begin met het ontpitten van de dadels. Zodra je dit gedaan hebt, wikkel je elke dadel in een plakje spek. Zet ze vast met een cocktailprikker en stop ze voor 10 minuten in een voorverwarmde oven om een lekker bruin en knapperig speklaagje te krijgen.

Eet smakelijk!