Placeholder

Maak je eigen pizzadeeg

Ook op de barbecue kun je pizza bakken. Je vouwt hem gewoon dubbel, en dan heet ’ie calzone. Wil je het deeg zelf maken? Houd dan rekening met 30 minuten bereidingstijd en een uurtje rijzen.

Ook op de barbecue kun je pizza bakken. Je vouwt hem gewoon dubbel, en dan heet ’ie calzone. Wil je het deeg zelf maken? Houd dan rekening met 30 minuten bereidingstijd en een uurtje rijzen.

Recept voor 2 grote ronde pizza’s of 4 kleintjes

Ingrediënten: 
-1 zakje gedroogde gist of 25 g verse gist
-1 el suiker
-2 dl lauw-warm water
-350 g (pasta)bloem
-1 tl zout
-1 el olijfolie

Aan de slag: 
Los de gist en suiker op in het water en laat het mengsel ± 15 minuten staan tot het begint te schuimen. Doe het in een kom en meng er de bloem, zout en olie door en vorm het tot een stevige bal. Kneed de deegbal minimaal 10 minuten krachtig tot het deeg zacht en elastisch aanvoelt. Door een klein deegballetje van een centimeter uit elkaar te trekken kun je controleren of het deeg elastisch genoeg is. Als je een vliesje kunt maken dat zo dun is dat het licht er gemakkelijk doorheen valt, is het deeg goed. Doe het deeg in een kom en dek het losjes af met keukenfolie. Laat het op een warme plaats ± 1 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Rijstijd: ± 1 uur

Variatietip: voor een steviger bite en extra krokante korst vervang je 100 g bloem door 100 g maïsmeel.