Placeholder

Zelf lekkere dressings maken

In de zomer is een salade een typische maaltijd die vaak gemaakt wordt. Je kunt eindeloos variëren met salades en ook met dressings! Vriendin zet een aantal lekkere dressings voor je op een rijtje.

In de zomer is een salade een typische maaltijd die vaak gemaakt wordt. Je kunt eindeloos variëren met salades en ook met dressings! Vriendin zet een aantal lekkere dressings voor je op een rijtje.

Dressings zijn bedoeld om je salade net even wat meer smaak te geven. Een dressing bestaat vaak uit een combinatie van (olijf)olie, water, citroensap, azijn en kruiden.

Vinaigrette:
Vinaigrette is dé klassieker onder de dressings voor (groene) salades. De meest bekende toepassing is over de gewone groene sla.

Nodig:

  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 2 el honing
  • zout en peper

Limoensap en korianderdressing:
Mmm, dit is een heerlijke, pittige vinaigrette. Klaar in 10 minuten!

Nodig:

  • 125 ml olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el limoensap
  • 3 el verse koriander, fijngehakt

Honing-mosterddressing:
Deze dressing is ook een klassieker voor over een groene salade. Je maakt ‘m met slechts 4 ingrediënten. Extra lekker over koude kip!

Nodig:

  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap

Cranberrydressing:
Deze dressing van cranberry is lekker over salades en verrassend lekker over zachte brie.

Nodig:

  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el cranberrycompote
  • 1,5 teen knoflook (geperst)

Pestodressing:
Een pestodressing is heerlijk over Italiaanse salades, zoals een salade caprese of carpaccio.

Nodig:

  • 1 tl mosterd
  • 1 el balsamico-azijn
  • 2 el olijfolie
  • 15 gram pesto (zelf gemaakt)*
  • zout en peper

*Pesto maak je heel gemakkelijk zelf met basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, knoflook en zout en peper.


Avocadodressing:
Deze dressing is lekker over een (vegetarische) pastasalade.

Nodig:

  • 1 avocado (vruchtvlees met een vork fijnprakken)
  • 2 el citroensap
  • 1 el peterselie
  • 1 tl suiker
  • zout en peper