Placeholder

Lekkere hapjes voor een picknick

In de zomer is het heerlijk om lekker in het gras te zitten met een drankje en een hapje. Het allerlekkerste is het natuurlijk als je de picknickhapjes zelf hebt gemaakt! Vriendin heeft een aantal superlekkere hapjes voor je verzameld.

In de zomer is het heerlijk om lekker in het gras te zitten met een drankje en een hapje. Het allerlekkerste is het natuurlijk als je de picknickhapjes zelf hebt gemaakt! Vriendin heeft een aantal superlekkere hapjes voor je verzameld.

Trommel je gezin, je familie of je vrienden op voor een zomerse picknick met een goedgevulde picknickmand. Hierin kan van alles zitten: van salades en broodjes tot luxe fingerfood en lekkere drankjes. 

Een klassieke clubsandwich
Om een clubsandwich te maken kun je wit brood gebruiken, dat je van te voren bijvoorbeeld roostert, maar op een stokbroodje is het net zo lekker! Voor je picknick maak je een lekkere zomerse sandwich. Met bijvoorbeeld frisse sla, tomaat, bacon en avocado. Bak als eerste de bacon lekker knapperig en beleg het broodje met plakjes avocado. Vervolgens beleg je verder met bacon en wat sla met als top een stukje tomaat. Om de sandwiches lekker vers te houden, verpak je elke sandwich apart in plastic folie. Daarna kunnen ze allemaal in een grote trommel.

Kaasstengels
Er is bijna geen gemakkelijkere snack te bedenken dan kaasstengels. Daarnaast zijn ze ook een grote favoriet bij kinderen. Kaasstengels kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar zelf maken is nog lekkerder. Het enige dat je nodig hebt is: bladerdeeg, olijfolie en een aantal lekkere toppings zoals: tijm, zeezout, geraspte kaas en rozemarijn. Om te beginnen laat je het bladerdeeg ontdooien. Vervolgens snijd je er 4 repen van. Rol deze als een spiraal op en smeer goed in met olijfolie. Bestrooi met geraspte kaas en eventueel een extra topping zoals zeezout. Leg de (kaas)stengels op een bakplaat met bakpapier en bak de (kaas)stengels in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Snacks op een stokje
Wil je graag fruit meenemen, voor bijvoorbeeld de kids? Serveer het fruit op een stokje, dat ziet er meteen supergezellig uit! Caprese is ook een snack die je makkelijk op een stokje doet en die niet in je picknickmand mag ontbreken. En wil je je kinderen echt verrassen? Maak dan poffertjes met aardbeien op een stokje. Heerlijk met een toefje slagroom er tussenin!

Vleessnacks
Wil je een snack met een lekkere bite? Drumsticks en (pittige) gehaktballetjes zijn dan ideaal. Deze kun je een avond van tevoren al voorbereiden, als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt ’s ochtends. Beide hapjes zijn zowel koud als warm erg lekker.

Wraps
Wraps zijn gemakkelijk om te maken, handig om mee te nemen in je picknickmand én je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Wat dacht je van: wraps met parmaham en zongedroogde tomaatjes of een wrap met garnalen en mango? Het water loopt ons al in de mond!

Smoothies
Misschien denk je er niet zo snel aan, maar ook een smoothie is heerlijk om mee te nemen. Maak bijvoorbeeld een aardbei, banaan en sinaasappelsmoothie. Meenemen kan in een grote glazenfles van bijvoorbeeld de Albert Heijn.

Hup, alles in de picknickmand en gaan!