Placeholder

Winterfavoriet bietjes: zo stoom en rooster je bietjes

Lichtzoet en een tikkeltje aards van smaak: bietjes! We leggen uit hoe je bietjes roostert en zelf voorkookt.

Lichtzoet en een tikkeltje aards van smaak: bietjes! We leggen uit hoe je bietjes roostert en zelf voorkookt.

Zelf bietjes gaar stomen? Zo doe je dat!
Gebruik het liefst bieten van dezelfde grootte. Borstel ze schoon onder koud stromend water om het zand te verwijderen. Leg ze in een vergiet of stoommandje boven een laagje kokend water. Doe een deksel op de pan en stoom ze in ongeveer 45 minuten gaar (het hangt van de grootte van de bieten af). Je kunt ze ook in dezelfde tijd koken in een pan met ruim kokend water met zout, 1 el rodewijnazijn, 2 laurierblaadjes en 1 tl suiker. Laat de gare bieten iets afkoelen en duw of stroop de schil eraf. Lukt dat niet zo makkelijk, dan je kun je ze ook gewoon schillen met een dunschiller.

Bietjes roosteren en schillen
In onderstaande video leggen we uit hoe je de schil van geroosterde bietjes verwijdert.

In Vriendin 4 vind je heerlijke recepten met deze winterfavoriet.