×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement
Gefrituurde courgettebloemen

In Italië worden de oranjegele bloemen van de courgette in prachtige bossen op markten en in winkels verkocht. Gelukkig kun je ze bij ons ook steeds vaker bij de goed gesorteerde groenteboer krijgen. Frituur de gevulde bloemen vlak voor het opdienen en je weet niet wat je proeft!

Bekijk het recept
Calamares met amandel-knoflooksaus

Deze Griekse saus, die skordalia heet, is super in combinatie met vis. In plaats van inktvisringen kun je ook kibbeling nemen.

Bekijk het recept
Appel-aardappelsalade met bieslook

Je kunt in deze salade eindeloos variëren met kruiden. Vooral de combinaties kappertjes en peterselie, munt en honing of koriander en rode peper zijn heerlijk.

Bekijk het recept
Chocoladeparfait met aardbeien

Geen zin om te roeren? Maak dan parfait, ook wel ‘stilstaand ijs’ genoemd.

Bekijk het recept
Bananenijs met gesuikerde pecannoten

Neem hele rijpe bananen voor ijs met een intense bananensmaak.

Klik hier
Gemarineerde zwaardvis met sinaasappel

Vis wordt graag gemarineerd in Venetië. In dit recept wordt de rauwe zwaardvis als het ware ‘gegaard’ in het zuur van citroen- en sinaasappelsap. Het is een gerecht dat je in restaurants met een enigszins vernieuwende keuken aantreft.

Bekijk het recept
Carpaccio

Deze Venetiaanse klassieker heeft jaren geleden ook ons land veroverd. Het gerecht is vernoemd naar de renaissanceschilder Vittore Carpaccio, die veel rood en wit in zijn schilderijen gebruikte. In de originele versie worden de dunne plakjes ossenhaas besprenkeld met een saus op basis van mayonaise.

Bekijk het recept
Bruschetta met gestoofde aubergine

Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.

Bekijk het recept
| 1 | ... | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 |