Placeholder

Recept voor scholfilets met boter-kappertjessaus en aspergetips

Schol is op zijn lekkerst tussen de maanden mei en december en dan vooral in de zomer. Van januari tot maart zit de vis in de paaitijd en is het vlees veel te mager en zit er weinig smaak aan. Scholfilets hebben een milde smaak en zijn het lekkerste als je ze snel in de boter bakt.

Schol is op zijn lekkerst tussen de maanden mei en december en dan vooral in de zomer. Van januari tot maart zit de vis in de paaitijd en is het vlees veel te mager en zit er weinig smaak aan.

Scholfilets hebben een milde smaak en zijn het lekkerste als je ze snel in de boter bakt.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
30 g bloem
zout en peper
-4 flinke scholfilets
2 el olijfolie
60 g boter
100 g aspergetips,  schoongemaakt (1 cm van de houtachtige uiteinden afgesneden)
3 el kappertjes, gehakt
sap van ½ citroen
3 el fijngehakte peterselie

Aan de slag:
Breng een pan gezouten water aan de kook voor de aspergetips. Meng de bloem met het zout en de peper in een ondiep bord. Dep de scholfilets goed droog, haal ze door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Verhit 1 eetlepel olijfolie en een theelepel van de boter in elke koekenpan. Verdeel de visjes over de koekenpannen en bak ze op middelhoog vuur in 2-3 minuten per kant. Kook ondertussen de aspergetips in 4-5 minuten beetgaar.

Haal de visjes uit de pan en leg op de borden. Smelt de rest van de boter in één van de koekenpannen. Als de boter bruist en bruin wordt, haal je de pan van het vuur en roer je de kappertjes, citroensap en peterselie erdoor. Verdeel de boter-kappertjessaus over de scholfilets en serveer met de aspergetips. Lekker met gebakken aardappelpartjes. 

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Tips: 

-Voor dit gerecht heb je twee koekenpannen nodig.

-Voor een krokant korstje, dep de vis altijd goed droog met keukenpapier.

-Serveer met gebakken aardappelpartjes.

-Voor grotere eters, kun je twee filets per persoon rekenen. Tijdens het bakken kun je de bereide filets warm houden onder folie in een matige oven.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, H&M Home.