Placeholder

Recept voor Italiaanse pruimentaartjes met ijs

Heerlijk: Italiaanse pruimentaartjes met ijs om lekker af te koelen met het warme weer.

Heerlijk: Italiaanse pruimentaartjes met ijs om lekker af te koelen met het warme weer.

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-12-14 pruimen, gehalveerd
-4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
-2 el rietsuiker
-1 ei, losgeklopt
-1 el pijnboompitten
-4 bollen vanilleroomijs
-1-2 el extra vierge olijfolie
-poedersuiker, om te strooien
-4-8 topjes basilicum

Extra nodig:
bakplaat bekleed met bakpapier

Aan de slag!
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat, prik ze niet in.

Halveer de pruimen en wip de pit eruit. Leg de pruimen op de bolle kant op de deegplakjes. Bestrijk het deeg rondom dun met ei en bestrooi met de suiker. Bak de pruimentaartjes in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Rooster intussen in een droge koekepan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Leg de taartjes op een schaal. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitten en poedersuiker. Maak ze af met basilicum. Bolletje roomijs erbij en smullen maar!

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 20 minuten

Variatietip: maak deze taartjes ook eens met abrikozen of vijgen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.