Placeholder

Recept voor spaghetti all’Amatriciana

Recept voor pasta afkomstig uit de Italiaanse streek Lazio: lekker pittig!

Recept voor pasta afkomstig uit de Italiaanse streek Lazio: lekker pittig!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: 
-350 g spaghetti
-1 rode peper
-1 el olijfolie
-250 g gerookte spekreepjes
-1 ui, gesnipperd
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-2 blikken gepelde tomaat (à 400 g)
-1 bosje platte peterselie, grofgehakt

Aan de slag: 
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd intussen de rode peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten (zie tip). Snijd de peper in reepjes. Verhit in een koekepan 1 eetlepel olijfolie. Bak het spek uit. Bak de ui met de knoflook en rode peper 1 minuut mee. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Verwarm de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes, tot een dikke saus ontstaat. Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de tomatensaus. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

Tip: de zaadlijsten bevatten de meeste pit. Bak voor liefhebbers van een extra pittige saus een zaadlijst gerust mee.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, De Weldaad.