Placeholder

Risotto met garnalen en erwtjes

Risotto maken is niet moeilijk, maar vergt wel geduld want je mag tijdens het koken niet van het fornuis weglopen. Voor een perfect romig resultaat, moet je de rijst steeds blijven roeren.

Risotto maken is niet moeilijk, maar vergt wel geduld want je mag tijdens het koken niet van het fornuis weglopen. Voor een perfect romig resultaat, moet je de rijst steeds blijven roeren.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Prijs p.p.: € 2,58

Tips
-Zorg dat de bouillon goed heet blijft tijdens het koken van de risotto.
De kippenbouillon kun je maken door 3 bouillonblokjes op te lossen in 1½ liter kokend water.
In plaats van dille is munt ook lekker.
Roer de rasp van de schil van 1 citroen door het gerecht.
Een glaasje wijn bij het eten? Serveer deze zomerse risotto met een goed gekoelde sauvignon blanc.

Ingrediënten:
2 el olijfolie
klontje boter
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
350 g risottorijst
zout en peper
1,5 liter hete kippenbouillon
200 g groene erwtjes (uit de diepvries), ontdooid
250 g jumbogarnalen
20 g boter
1 bosje dille, fijngesneden

Aan de slag!
Herhit de olie en boter in een diepe pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 3 minuten zachtjes. Zet daarna het vuur hoog en voeg de rijst toe met een beetje zout en peper. Roer de rijst 1 minuut goed door zodat alle korrels worden bedekt met een laagje vet. Voeg 100 ml van de bouillon toe, zet het vuur lager en blijf roeren totdat de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Voeg de rest van de bouillon in kleine hoeveelheden toe (gebruik hiervoor een soeplepel) en blijf steeds roeren. Voeg pas meer bouillon toe als het laatste beetje helemaal door de rijst is geabsorbeerd. Waarschijnlijk heb je niet alle bouillon nodig.

Proef een paar rijstkorreltjes na ongeveer 15 minuten, maar meestal duurt het 20 minuten voordat de rijst precies goed is; zacht maar met een beetje beet (al dente). Als dat nog niet het geval is, ga je door met bouillon toevoegen en roeren. Proef de rijst weer na een paar minuten. Haal, zodra de rijst gaar is, de pan van het vuur en roer de erwtjes, garnalen, boter en het meest van de dille door de risotto. Leg een deksel op de pan en laat 4 minuten rusten. Serveer de risotto en garneer met de rest van de dille.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Dille & Kamille.