Placeholder

Italiaans ijs maken (zonder ijsmachine)

Gebruik vers fruit om zelf heerlijk Italiaans ijs te maken. Ideaal als je niet op vakantie gaat dit jaar. Zo haal je gewoon een stukje Italië naar huis! En heb je geen ruimte of budget voor een ijsmachine? Geen probleem, we leggen uit hoe je ijs maakt zonder de ijsmachine.

Gebruik vers fruit om zelf heerlijk Italiaans ijs te maken. Ideaal als je niet op vakantie gaat dit jaar. Zo haal je gewoon een stukje Italië naar huis! En heb je geen ruimte of budget voor een ijsmachine? Geen probleem, we leggen uit hoe je ijs maakt zonder de ijsmachine.

Fruit & yoghurtijs
Maak heerlijk ijs met vers fruit en yoghurt! Gebruik aardbeien, bananen, frambozen, peren, bramen of blauwe bessen!

Ingrediënten: 450 gram fruit – 130 gram suiker – 2 tl citroensap – 240 ml yoghurt.
Extra: blender/keuken- of staafmixer, plastic folie.

Het ijs klaarmaken 
1. Snijd het fruit in kleine stukjes. Prak het in een kom en meng het met suiker. Laat het mengsel een uur rusten in de kom. Deze sluit je af met plastic folie. 

2. Nu kan het mengen met de blender of keukenmachine beginnen. Voeg tijdens het mengen de yoghurt en citroensap toe. Blijf mengen tot het ijs er glad uitziet. Nu kun je beginnen met het invriezen (zie hieronder).

Invriezen
1. Inmiddels heb je de ingrediënten gemengd. Schep het ijs in een bakvorm of schaal en plaats het in de vriezer.

2. Omdat je geen ijsmachine gebruikt, ontstaat de kans dat er wel kleine ijskristallen in je ijs zitten. Om dit te voorkomen moet je tijdens het invriezen het ijs elk uur even doorroeren.

3. Na 3 uur invriezen is het ijs klaar!

Topping
Wil je er een extra feestje van maken? Smelt dan wat chocola in een pannetje en schenk het over het ijs. Lekker!