Placeholder

Engelse scones met aardbeien

Deze week werden wij op de redactie verwend met heerlijke Engelse scones. Om jou te laten meegenieten delen we hier het recept!

Deze week werden wij op de redactie verwend met heerlijke Engelse scones. Om jou te laten meegenieten delen we hier het recept!

Dit heb je nodig (voor 8 scones)
-225 g bloem
-2,5 tl bakpoeder
-2,5 el suiker
-75 g koude boter, in blokjes
-1 ei
-75 ml melk
-Honing
-Bakje slagroom
-8 grote aardbeien
-Extra: bakpapier

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en de suiker.
3. Voeg de boter toe en wrijf het met je vingertoppen tot fijne kruimels.
4. Klop in een andere kom het ei met de melk los.
5. Voeg het eimengsel aan het bloemmengsel toe en meng de ingrediënten snel met een pollepel. Voeg als het deeg te droog is nog een klein scheutje melk toe.
6. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en vorm er een dikke ronde lap van (ca. 2,5 cm dik en 12 cm doorsnee).
7. Snijd de cirkel in 8 gelijke punten.
8. Leg de punten op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een beetje melk.
9. Bak de scones in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar en goudbruin.
10. Maak de scones af door er een theelepel honing op te doen, vervolgens een schepje slagroom en ten slotte een aardbei.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 12-15 minuten oventijd.

Tip: voor ronde scones steek je met een glas of ronde uitsteekvorm (ca. 5 cm doorsnee) rondjes uit de dikke lap deeg.