Placeholder

Recept voor gegrilde salade met muntdressing

Een salade van de barbecue, heerlijk en origineel!

Een salade van de barbecue, heerlijk en origineel!

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 kropjes little gem sla (babyromaine sla)
  • 6 el olijfolie
  • 1-2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 1 el munt, fijngehakt
  • 1 el pijnboompitten
  • stukje oude of overjarige (boeren)kaas (ca. 50 g)
  • Extra: grillpan of barbecue

 

Aan de slag!

  1. Snijd een dun plakje van de onderzijde van de slakropjes, maar zorg wel dat ze heel blijven. Halveer de kropjes in de lengte. Bestrijk ze aan beide kanten met 3 el olijfolie.
  2. Klop van de rest van de olie, het citroensap, de mosterd en de mayonaise een gladde dressing. Breng op smaak met de munt en zout en peper. Rooster in een droge koekepan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  3. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de sla 3-4 min. per kant, tot deze mooie roosterstrepen heeft maar nog knapperig is.
  4. Leg de sla op een schaal. Besprenkel met de muntdressing en bestrooi met de pijnboompitten. Schaaf er mooie krullen kaas boven.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip Lekker met gebakken of gegrilde zalmfilet of een kipkarbonade.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, &klevering-zuid.