Placeholder

Rozemarijnkrieltjes met pancettakip

Een heerlijk recept met verse rozemarijn.

Een heerlijk recept met verse rozemarijn.

Hoofdgerecht voor vier personen. 

Boodschappenlijstje
-1 kg kriel in schil
5 el olijfolie + extra
2 el rozemarijn, fijngehakt
2 tl grof zeezout
4 kipfilets
8-12 plakjes pancetta
600 g sperziebonen, schoongemaakt

Extra: bakplaat bekleed met bakpapier, cocktailprikkers

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Kook de krieltjes 8 min. in ruim water met zout. Giet ze af en laat goed uitlekken. Schep de krieltjes op de bakplaat om met 3 el olijfolie en de rozemarijn. Bestrooi met het zeezout. Rooster de krieltjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin. 

Omwikkel intussen de kipfilets met de pancetta. Steek het spek vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kip met peper naar smaak. Verhit in een koekepan de laatste 2 el olijfolie. Bak de pancettakip in 12 min. goudbruin en gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. knapperig gaar. Schud ze om met wat extra olijfolie, zout en peper.

Leg de pancettakip op 4 borden. Schep er de boontjes bij en serveer met de geroosterde rozemarijnkrieltjes.

Tip: steek de pancetta met een takje rozemarijn vast in plaats van een cocktailprikker.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Oventijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, &klevering-zuid.