Placeholder

Recept voor frittata met erwtjes, champignons en spek

Deze heerlijke, Italiaanse omelet is superlekker als bijgerecht bij het avondeten.

Deze heerlijke, Italiaanse omelet is superlekker als bijgerecht bij het avondeten.

Gerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
– 
klontje boter
– 
1 el olijfolie, plus iets meer voor het invetten van de ovenschaal
– 
1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
– 
2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 
150 g erwtjes (uit de diepvries)
– 
200 g kastanjechampignons, in plakjes gesneden
– 
150 g spekreepjes
– 
8 eieren
– 
1 tl gedroogde basilicum
– 
handvol Parmezaanse kaas
– 
zout en peper
– 
70 g zachte geitenkaas
– 
1 tl balsamicoazijn
– 
2 tl olijfolie-handvol rucolablaadjes

Extra: een ronde ovenschaal of quichevorm van ongeveer 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter en een eetlepel olie in een koekepan en bak de prei en knoflook in 3 minuten zacht. Voeg de erwtjes en champignons toe en bak al omscheppend nog 4 minuten. Verdeel alles gelijkmatig over de ingevette ovenschaal. Bak in dezelfde koekepan de spekreepjes in 5 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze in een vergiet op keukenpapier uitlekken. Schud het vergiet zodat al het vet er goed uit gaat. Verdeel dan de spekjes over de rest van de ingrediënten in de ovenschaal. Kluts de eieren met de basilicum, Parmezaanse kaas, zout en peper en schenk het mengsel over de ingrediënten in de ovenschaal. Brokkel de geitenkaas eroverheen en eindig met nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Schuif de schaal in de oven en bak de frittata ongeveer 25-30 minuten. Meng in een kleine kom de balsamico en de olijfolie. Schud de rucola door dit mengsel. Verdeel de op smaak gebrachte rucola over de frittata en serveer het gerecht in puntjes. Lekker met geroosterde ciabatta.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

Tip: Liever een vegetarische variant? Laat dan de spekreepjes weg. En in plaats van Parmezaanse kaas kun je ook oude Hollandse kaas gebruiken.