Placeholder

Recept voor gegratineerde omelet met rauwe ham en Gruyère

Een overheerlijke, gezonde en snelle maaltijd-omelet

Een overheerlijke, gezonde en snelle maaltijd-omelet

Hoofdgerecht of lunch voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 6 eieren
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout en peper
  • 6 plakjes rauwe ham (ca. 40 g)
  • 50 g geraspte Gruyère
  • handvol tuinkers

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Verhit de boter en olie in een grote, ovenvaste koekepan.
  3. Klop de eieren lichtjes los met de tijm, het zout en de peper.
  4. Als de pan goed heet is, schenk je het eimengsel erin, schud de pan al draaiend een paar keer, verlaag het vuur en laat de omelet in 7 minuten aan de onderkant garen.
  5. Doe de ham en kaas op de nog vochtige omelet, schuif de pan in de oven onder de grill en laat hem in 3 minuten goudbruin en gaar worden.
  6. Bestrooi de omelet met tuinkers, snijd hem in puntjes en serveer hem met stokbrood en een salade of broccoli en rijst.

Tip! Gebruik bij voorkeur een grote ovenvaste pan van ongeveer 30-32 cm.

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad.