Placeholder

Recept voor noedelpakketjes met zalm en koriander

Deze pakketjes zorgen ervoor dat de zalm extra lang sappig blijft.

Deze pakketjes zorgen ervoor dat de zalm extra lang sappig blijft.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g noedels
  • 1/2 rode peper, zonder zaadlijsten, fijngehakt
  • 75 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 stuks prei, in ringetjes
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 4 zalmfilets à 125 g
  • 1 bosje koriander, grofgehakt
  • 1 limoen, in partjes
  • Extra: bakpapier, bakplaat, keukentouw

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen.
  3. Prak de rode peper met zout naar smaak door de boter.
  4. Voeg de laatste minuut de prei en doperwten aan de noedels toe.
  5. Giet de noedels af en laat goed uitlekken.
  6. Verdeel de noedels over 4 royale vellen bakpapier. Verdeel er de zalmfilet en chiliboter over.
  7. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bakplaat.
  8. Bak de noedelpakketjes 15 min. in de voorverwarmde oven.
  9. Open ze aan tafel en bestrooi met de koriander. Serveer de partjes limoen erbij.

Tip! Vervang de zalmfilet ook eens door grote garnalen of kipfilet.

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 15 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.