Placeholder

Recept voor zandkoekjes met jamvulling

Tijd over vanavond? Plof dan eens niet neer voor de buis, maar duik de keuken in om deze heerlijke zandkoekjes te maken!

Tijd over vanavond? Plof dan eens niet neer voor de buis, maar duik de keuken in om deze heerlijke zandkoekjes te maken!

Voor 10-12 koekjes.

Boodschappenlijstje:

  • 225 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 8 el jam naar keuze (of verschillende soorten jam)

Extra: plasticfolie, bakpapier, koekjesvorm, bijvoorbeeld een bloem of gekartelde cirkel.

Aan de slag!

  1. Kneed in een kom de bloem, boter, suiker, vanillesuiker en het ei tot een samenhangend deeg.
  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  4. Kneed het deeg door om het soepel te maken en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap deeg van ca. 3 mm dik.
  5. Steek er met behulp van een koekjesvorm 20-24 koekjes uit.
  6. Leg de helft van de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze royaal met jam.
  7. Steek met behulp van een appelboor of kleine koekjesvorm een gat uit het midden van de rest van de koekjes en leg ze op de koekjes met jam.
  8. Bak de koekjes 13-15 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.
  9. Laat ze op een rooster afkoelen.

Bereidingstijd: ca. 20-25 minuten, plus 12-15 minuten bakken en 30 minuten rusten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désiree van Dijk. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Zara home.