Placeholder

Recept voor champignonroomsoep met geitenkaas en salie

Romige champignonsoep, lekker voor tussendoor met knapperig witbrood.

Romige champignonsoep, lekker voor tussendoor met knapperig witbrood.

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 600 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 150 ml droge witte wijn
  • 650 ml kippen- of groentebouillon
  • 10-15 salieblaadjes
  • 5 el olijfolie
  • 50 g walnoten
  • 125 ml crème fraîche
  • (versgeraspte) nootmuskaat
  • 125 g zachte geitenkaas
  • extra nodig: staafmixer

 

Aan de slag!

  1. Veeg de champignons schoon met een vochtige prop keukenpapier. Snijd ze in stukken, snijd 1 handvol in dunne plakjes.
  2. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  3. Verhit de boter in een soeppan. Fruit hierin de sjalot en de knoflook.
  4. Schep er de champignonstukjes door.
  5. Bestuif met de bloem en schep goed om.
  6. Blus af met de wijn.
  7. Schenk de bouillon erbij en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
  8. Bak intussen in een klein pannetje de salieblaadjes krokant in de olijfolie.
  9. Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  10. Pureer de soep met de staafmixer.
  11. Roer er de crème fraîche door en breng op smaak met versgemalen peper, zout en nootmuskaat.
  12. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een schep geitenkaas, de rauwe champignonplakjes, de walnoten en de salie. Lekker met knapperig witbrood.

Bereidingstijd: 45 minuten

 

Onder redactie van: Tessa Klösters. Receptuur & beeld: Wolfgang Schardt/StockFood/BeeldigBeeld.