Placeholder

Recept voor chili con carne

Het beste recept voor chili con carne!

Het beste recept voor chili con carne!

Diner voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 450 g rijst (liefst zilvervlies of wilde rijst)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 320 g rundergehakt
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 el chilipoeder
  • 3 blikken tomatenstukjes (à 400 g)
  • 1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik chilibonen (400 g)
  • 2 tl gedroogde munt
  • 2 bekertjes zure room (à 125 g)

 

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in een grote braadpan de olie.
  3. Fruit de ui en de knoflook. Bak de paprika 3 minuten mee.
  4. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  5. Schep de komijn, de kaneel en de chilipoeder door het gehakt. Voeg de tomaat toe en breng aan de kook.
  6. Stoof de gehakt-tomatensaus 10 minuten met de deksel op de pan. Voeg de bonen toe en verwarm de chili nog 5 minuten.
  7. Breng op smaak met munt en zout en peper. Serveer chili met een kleine portie rijst en beetje zure room.

 Bereidingstijd: 30 minuten