Placeholder

Recept voor kipmedaillons met Vijfkruidenpoeder voor bbq of grill

Mmm, kipmedaillons smaakten nog nooit zo lekker!

Mmm, kipmedaillons smaakten nog nooit zo lekker!

4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 8 kipmedaillons of ongepaneerde kipschnitzels
  • 1 eetl. Chinese vijfkruidenpoeder (anijs, venkel, peper, kaneel en gember – toko)
  • 2 eetl. barbecueolie  
  • 2 eetl. citroensap

Aan de slag!

  1. Zet een barbecue tijdig aan of gebruik een tafelgrill.
  2. Bestrooi de kip rondom met de kruiden.
  3. Meng de olie met het citroensap en bestrijk hiermee de kip.
  4. Rooster de kip goudbruin en gaar aan beide zijden.
  5. Neem eventueel een aluminium barbecueschaal als het te hard gaat.
  6. Of gebruik een stuk alufolie met de doffe kant naar beneden.
  7. Reken ca. 15 minuten per kant voor een goudbruin resultaat.

Lekker met versgebakken frites met rode saus en een friséesalade met eipartjes en peppadews gevuld met verse kaas (supermarkt). 

Kiptip: neem kipfilets en sla ze plat tussen plasticfolie op een plank. Ook op een tafelbakplaat bereikt u een goed resultaat!

Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl

Receptuur en beeld: www.kiprecepten.nl