Placeholder

Recept voor chocolademousse

Verras jouw Valentijn vanavond met dit heerlijke dessert.

Verras jouw Valentijn vanavond met dit heerlijke dessert.

Boodschappenlijstje:

  • 100 g pure chocola, gebroken
  • 75 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 40 g suiker
  • snufje zout

Aan de slag!

  1. Smelt de chocolade in een glazen of metalen kom boven een pan kokend water (= au bain-marie).
  2. Verwarm de melk en roer die met een garde door de gesmolten chocolade. Laat dit mengsel even afkoelen in een gootsteen gevuld met koud water.
  3. Klop de slagroom, suiker en zout stijf in een kom.
  4. Spatel de opgeklopte slagroom door het chocolade-melkmengsel en verdeel dit over 2 kopjes.
  5. Laat in de koelkast 3-4 uur opstijven en serveer koud, eventueel met een takje munt erop.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Gastronomie Nostalgie, Dille & Kamille.