Placeholder

Recept voor tomatenrisotto met paddenstoelen en spekjes

Dat wordt smullen vanavond van deze heerlijke tomatenrisotto. Erg lekker, en snel te bereiden wanneer je meerdere eters over de vloer hebt.

Dat wordt smullen vanavond van deze heerlijke tomatenrisotto. Erg lekker, en snel te bereiden wanneer je meerdere eters over de vloer hebt.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 200 g magere spekreepjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • 400 g risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 750 ml warme paddenstoelenbouillon of kippenbouillon (van tabletten)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas (of grana padano)
  • 2 el fijngehakte (blad) peterselie, om te bestrooien

Aan de slag!

  1. Bak de spekreepjes in een pan met dikke bodem 4-5 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.
  2. Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan.
  3. Bak de knoflook en ui in het spekvet 30 seconden.
  4. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2-3 min mee.
  5. Schep de rijst erdoor en bak de korrels kort mee tot ze glanzen.
  6. Roer de inhoud van het blik tomaten erdoor en roer tot het vocht door de rijst is opgenomen.
  7. Schenk vervolgens ongeveer een kwart van de bouillon erbij en laat de rijst zachtjes koken; roer regelmatig.
  8. Voeg zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen weer een flinke scheut bouillon toe.
  9. Zet het vuur lager en blijf roeren tot al het vocht bijna is opgenomen.
  10. Schenk daarna weer een beetje van het vocht erbij.
  11. Herhaal deze handeling tot de bouillon is opgebruikt en de risotto na ca. 20 minuten romig en beetgaar is.
  12. Meng de spekjes en kaas erdoor en voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken.
  13. Strooi er peterselie over. Serveer met een ijsbergsalade.

Bereidingstijd: ca. 35 minuten.

Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.