Placeholder

Recept voor aromatische curry met kip en flespompoen

Lekker: exotische curry met kip.

Lekker: exotische curry met kip.

Boodschappenlijstje:
2 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2-3 tl Thaise rode curry pasta (afhankelijk van je eigen smaak)
500 g kipdijfilet, in grote dobbelstenen gesneden
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
halve tl gemalen gember
versgemalen peper
200 ml kippenbouillon
125 ml kokosmelk
2 el sojasaus
kleine flespompoen (500-700 g), in grote dobbelstenen gesneden
verse koriander, om te serveren

Aan de slag!
Verhit de olie in een braadpan en bak de sjalotjes en knoflook zacht. Voeg de curry pasta toe en goed roeren. Draai het vuur iets hoger, voeg de kipdijfilet toe en bak die al omscheppend enkele minuten mee. Voeg de gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen gember en versgemalen peper toe en bak het geheel nog eens 3 minuten. Draai het vuur nog iets hoger en voeg de kippenbouillon, kokosmelk en de sojasaus toe. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en voeg de flespompoen toe. Laat de curry 20 minuten koken. Leg het deksel schuin op de pan en laat het nog 5 minuten koken. Serveer met basmatirijst, couscous of naanbrood en verse koriander.

Tip: Gooi de pompoenpitten niet weg, maar rooster op 180°C ze met zout, peper en kruiden gedurende 15-20 minuten. Heerlijk als gezond tussendoortje!

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, H&M.