×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor couscous met kikkererwten en granaatappelpitjes

Recept voor couscous met kikkererwten en granaatappelpitjes
20.04.2017 -

Maak deze heerlijke couscoussalade met granaatappelpitjes en kikkererwten de avond van tevoren en neem hem mee naar je werk als echte powerlunch!


Boodschappenlijstje:
350 g couscous
½ tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
1 el olijfolie
zout en peper
500 ml kokend water
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
bosje koriander, zeer fijn gehakt
150 g granaatappelpitjes
40 g rucola

Aan de slag!
Doe de couscous in een grote kom en voeg de gemalen komijn, gemalen koriander, olijfolie en zout en peper toe. Roer de couscous goed door met een vork, schenk het kokende water erbij en dek de kom af met plastic folie of een goed passend deksel. Laat de couscous 15 minuten wellen en roer daarna de korrels los met een vork. Roer de rest van de ingrediënten door de couscous en serveer de salade als lunch of als bijgerecht met gegrilde kipfilet.

Tip! Haal de pitjes als volgt uit de vrucht: snijd de granaatappel in vieren, vul een grote kom met water en houd elk part onder water terwijl je de pitjes eruit haalt. De pitjes zinken naar de bodem van de kom terwijl de bittere witte vliesjes boven komen drijven. Gooi de vliesjes weg en zeef de pitjes in een vergiet. Nog makkelijker? Koop kant-en-klare granaatappelpitjes!

Foto: Peter Kooijman

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie