Placeholder

Recept voor frisse avocado-komkommersoep

Vandaag een frisse avocado-komkommersoep.

Vandaag een frisse avocado-komkommersoep.

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:
2 rijpe avocado’s
1 komkommer, gepeld en in blokjes gesneden
2 lente-uitjes, fijngehakt
sap van 2 limoenen
2 el crème fraîche, plus extra voor het serveren
200-250 ml afgekoelde groentebouillon
klein bosje koriander, grof gehakt (bewaar een paar takjes voor de garnering)
zout en peper

Aan de slag!
Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een gladde, vloeibare soep. Als je de soep te dik vindt, voeg dan wat meer bouillon toe en pureer nogmaals. Laat de soep een half uurtje in de koelkast rusten. Serveer de soep met een lepeltje crème fraîche, een straaltje olijfolie en wat versgemalen peper.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, H&M.