Placeholder

Recept voor noedelsoep met tofu, kokos en paksoi

Met dit recept voor noedelsoep sluit je je jaar goed af! Deze soep zit namelijk vol heerlijke groenten en kruiden waardoor hij zeker bevalt.

Met dit recept voor noedelsoep sluit je je jaar goed af! Deze soep zit namelijk vol heerlijke groenten en kruiden waardoor hij zeker bevalt.

Recept voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
– 
2 el olie
– 1 el groene currypasta
– 300 g tofu, in blokjes
– 1 l kippenbouillon (van tablet)
– 200 ml kokosmelk
– 200 g winterwortel, in dunne plakjes
– 1 kleine struik paksoi, in repen
– 16 kerstomaatjes, gehalveerd
– 150 g noedels of mie
– 2 el seroendeng (mengsel van geschaafde kokos en pinda’s)

Aan de slag:
Verwarm in een ruime (soep)pan de olie en bak de currypasta ca. 1 minuut. Voeg de tofu toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de bouillon, kokosmelk en wortel toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ca. 5 minuten zacht sudderen. Bereid de noedels of mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en verdeel ze over 4 kommen. Doe de paksoi en kerstomaatjes in de soep en kook nog 23 minuten. Breng op smaak met peper. Schep de soep in de kommen en bestrooi met de seroendeng.

Productie: Tessa Klösters, foto’s: Peter Kooijman.