Placeholder

Recept voor toast met pittige spinazie en brokkelkaas

Beleg je toast eens met pittige spinazie en brokkelkaas! Wil je het nog pittiger, dan kun je kiezen voor blauwaderkaas.

Beleg je toast eens met pittige spinazie en brokkelkaas! Wil je het nog pittiger, dan kun je kiezen voor blauwaderkaas.

Warm vegetarisch voorgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 sneden stevig zuurdesembrood
  • 2 el olijfolie + extra
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes fijngesneden
  • 300 g spinazie
  • 100 g brokkelkaas

Aan de slag!

  1. Verhit een grillpan. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin en krokant.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Fruit 1 fijngehakte teen knoflook met de rode peper. Voeg de spinazie in 3 porties toe en bak al omscheppend 4 min.
  3. Leg het brood op 4 borden. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf er het brood mee in. Verdeel er de spinazie over.
  4. Schaaf de brokkelkaas in flinters boven het brood en besprenkel rijkelijk met extra vierge olijfolie.

Tip: Vervang voor een extra pittige toast de brokkelkaas door pittige blauwaderkaas.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.