Placeholder

Recept voor appel-bramencrumble met kaneelijs

Wil jij eens iets anders dan ijstaart als nagerecht met kerst? Bak dan deze appel-bramencrumble. Heerlijk met kaneelijs erbij.

Wil jij eens iets anders dan ijstaart als nagerecht met kerst? Bak dan deze appel-bramencrumble. Heerlijk met kaneelijs erbij.

Nagerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 gram appels
  • 150 g bramen
  • 125 gram suiker
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 50 gram ongezouten roomboter, in vlokjes
  • 75 gram bloem, gezeefd
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • 4 bollen kaneelroomijs
  • Extra: 4 ingevette lage eenpersoonsovenschaaltjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en schil de appels. Snijd de appels in blokjes. Meng de appel met de bramen, 50 gram suiker en de kaneel. Verdeel het fruit over de ovenschaaltjes.
  3. Kneed met één hand een kruimelig deeg van de resterende 75 gram suiker, de botervlokjes, de bloem en een mespunt zout. Strooi de kruimels over het fruit.
  4. Bak de crumbles in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  5. Bestrooi de warme crumbles met poedersuiker en schep er een bol roomijs op.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Oventijd: 25-30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.