Placeholder

Recept voor auberginerolletjes in tomatensaus

Mozzarella en tomatensaus zijn een gouden combinatie. Deze auberginerolletjes zullen dan ook erg in de smaak vallen!

Mozzarella en tomatensaus zijn een gouden combinatie. Deze auberginerolletjes zullen dan ook erg in de smaak vallen!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg grote aubergines
  • ca. 2 el olijfolie
  • 400 ml tomatensaus voor pasta (kant-en-klaar)
  • een flinke hand verse oregano- of basilicumblaadjes
  • 2 bollen mozzarella, in reepjes
  • Extra: ingevette (ronde) ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Snijd met een groot scherp mes de aubergines over de lengte in dunne plakken van ca. 4 mm dikte.
  3. Leg zoveel mogelijk plakken aubergine op een ingevette bakplaat en besprenkel ze met olie. Gril ze in 2 porties onder de ovengrill aan beide kanten licht goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  5. Schep op elke plak aubergine een beetje tomatensaus. Verdeel er de oregano- of basilicum over en rol de plakken samen met een reepje mozzarella op.
  6. Schenk de rest van de tomatensaus in de ovenschaal en zet de rolletjes dicht tegen elkaar aan rechtop in de saus.
  7. Bak de rolletjes 20-25 minuten in het midden van de oven. Lekker met stokbrood.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.

Variatietip: Wikkel met elk plakje aubergine ook een reepje rauwe ham mee. Gebruik in plaats van mozzarella zachte geitenkaas: verbrokkel wat geitenkaas over elke plak aubergine en rol op.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & kamille, Zara Home.