Placeholder

Recept voor geroosterde spruitjes met balsamico en cranberry’s

Lusten je kinderen geen spruitjes? Probeer eens dit recept voor geroosterde spruitjes. Wie weet vinden ze het nu wel erg lekker!

Lusten je kinderen geen spruitjes? Probeer eens dit recept voor geroosterde spruitjes. Wie weet vinden ze het nu wel erg lekker!

Bijgerecht, 6 personen

Boodschappenlijstje:
1 kg spruitjes
1 flinke el olijfolie
een klont boter
1,5 el balsamico-azijn
1 tl vloeibare honing
geraspte schil van 0,5 sinaasappel (alleen het oranje)
een handje gedroogde cranberry’s

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Snijd de stronkjes van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes. Halveer de spruitjes en meng ze in een kom met de olie en wat zout. Leg de spruitjes met de snijkant naar beneden op een bakplaat en rooster ze afhankelijk van de grootte in 15-20 minuten goudbruin; schep ze na ca. 10 minuten om. Geen zorgen als de buitenste blaadjes te bruin lijken, dat geeft ze juist die lekkere geroosterde smaak. Ze moeten zacht van binnen en knapperig aan de buitenkant zijn.
  3. Verhit de boter in een hapjespan of wok en voeg de spruitjes toe. Roerbak ze 1-2 minuten op matig vuur tot ze warm zijn.
  4. Meng er vervolgens de balsamico-azijn, de honing en het sinaasappelrasp en de cranberry’s door en roerbak alles nog 1 minuut.
  5. Proef de spruitjes en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een klein beetje azijn.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 15-20 minuten oventijd.

Planning: Je kunt de spruitjes ruim van tevoren roosteren. Vlak voor het opdienen hoef je ze dan alleen nog op te bakken in de hapjespan of wok.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Studio Bazar.