Placeholder

Recept voor spaghetti carbonara met kip en spinazie

Met dit recept voor pasta carbonara zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Maak hem met spinazie en kip of kies voor een van onze variaties.

Met dit recept voor pasta carbonara zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Maak hem met spinazie en kip of kies voor een van onze variaties.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

-350 g spaghetti
-2 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-600 g spinazie
-1 pot carbonara pastasaus (ca. 250 g)
-250 g gerookte kipreepjes
-3 á 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano

Aan de slag!

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
2. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui 2-3 minuten.
3. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verwarm de carbonarasaus op laag vuur in een pannetje en meng er de kipreepjes door.
5. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht.
6. Meng in een schaal de pasta met de carbonarasaus, spinazie en wat kookvocht om het wat smeuïger te maken.
7. Verdeel over borden en bestrooi met kaas.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Variatie 1: met spekjes en preiringen. Vervang de gerookte kip door 250 g uitgebakken spekjes en de spinazie door 300 g preiringen.

Variatie 2: met ham, broccoli en pijnboompitten. Laat de roergebakken spinazie weg, maar kook in plaats hiervan de laatste 5 minuten 300 g broccoliroosjes met de pasta mee. Vervang de gerookte kip door 250 g hamblokjes. Bestrooi de pasta met 2 el geroosterde pijnboompitten.  

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Ikea.