×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor spaghetti carbonara met kip en spinazie

Recept voor spaghetti carbonara met kip en spinazie
18.08.2017 -

Met dit recept voor pasta carbonara zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Maak hem met spinazie en kip of kies voor een van onze variaties.


Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

-350 g spaghetti
-2 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-600 g spinazie
-1 pot carbonara pastasaus (ca. 250 g)
-250 g gerookte kipreepjes
-3 á 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano

Aan de slag!

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
2. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui 2-3 minuten.
3. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verwarm de carbonarasaus op laag vuur in een pannetje en meng er de kipreepjes door.
5. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht.
6. Meng in een schaal de pasta met de carbonarasaus, spinazie en wat kookvocht om het wat smeuïger te maken.
7. Verdeel over borden en bestrooi met kaas.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Variatie 1: met spekjes en preiringen. Vervang de gerookte kip door 250 g uitgebakken spekjes en de spinazie door 300 g preiringen.

Variatie 2: met ham, broccoli en pijnboompitten. Laat de roergebakken spinazie weg, maar kook in plaats hiervan de laatste 5 minuten 300 g broccoliroosjes met de pasta mee. Vervang de gerookte kip door 250 g hamblokjes. Bestrooi de pasta met 2 el geroosterde pijnboompitten.  

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Ikea.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor tempura van garnalen en groenten

23.11.2017 - Tempura is een Japans gerecht en tegelijk een manier van bereiden, namelijk: ingrediënten frituren. Heerlijk en weer eens wat anders!

Bekijk het recept
Recept voor stevige groentesoep met boerenkool en worst

22.11.2017 - Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Bekijk het recept

2

Recept voor witte-koolsalade met gegrilde karbonades

21.11.2017 - Ook wel coleslaw genoemd, een traditioneel bijgerecht uit de Verenigde Staten. De bleekselderij en appel maken de salade lekker fris.

Bekijk het recept
De lekkerste bakrecepten met snoepgoed

20.11.2017 - Sinterklaas is weer in het land. Om dat te vieren vind je hier leuke bakrecepten met strooigoed. Zoals deze heerlijke 'sinterklaastaart'.

Lees meer!
Recept voor: frittata met tomaat, mozzarella en spinazie

20.11.2017 - Heerlijk, frittata! Lekker tijdens een warme maaltijd, of naast je lunch.

Recept
Recept voor krokante, kruidige karbonade met geitenkaas

19.11.2017 - Oer-Hollands en makkelijk te bereiden. Geef je alledaagse karbonaadje een verrassende twist.

Bekijk het recept
Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons

18.11.2017 - Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Bekijk het recept
Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

17.11.2017 - Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Bekijk het recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 261 |