Placeholder

Recept voor snelle roerbak met gember

Geen tijd om uitgebreid te koken vanavond? Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel.

Geen tijd om uitgebreid te koken vanavond? Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel.

Boodschappenlijstje:

-250 g Chinese mie
-2 el roerbakolie
-350 g runderrreepjes
-400 g Chinese roerbakgroenten
-400 g broccoli, in roosjes
-2 teentjes knoflook, gesnipperd
-3 cm verse gemberwortel*, geraspt
-4 el Japanse sojasaus
-2 bosuitjes, in schuine ringetjes
-½ el geroosterd sesamzaad

Aan de slag!

1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit 1 el van de roerbakolie in een wok met antiaanbaklaag en bak de runderreepjes al omscheppen bruin. Schep ze uit de pan.
3. Schenk 1 el olie in de wok en roerbak de Chinese groenten met de broccoli, de knoflook en de gemberwortel beetgaar.
4. Voeg het vlees, de sojasaus, 3 dl water en versgemalen peper en zonodig zout toe en breng alles aan de kook.
5. Giet de mie af en verdeel hem over 4 borden. Schep de roerbak erop en garneer met de bosui en het sesamzaad.

*Gemberwortel bevordert de spijsvertering: een goede spijsvertering bevordert een fit gevoel.

Bereidingstijd: ca. 20 min.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.