Placeholder

Recept voor zalmrolletjes met kruidensla en mieriksworteldressing

Dit voorgerecht ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens heel erg lekker. Ideaal als inspiratie voor de feestdagen.

Dit voorgerecht ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens heel erg lekker. Ideaal als inspiratie voor de feestdagen.

Voorgerecht, 6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 rijpe avocado, geschild en pit verwijderd
  • 1 el citroensap
  • 0,5 komkommer, geschild
  • 12 plakjes gerookte zalm (ca. 300 g)
  • een mooie bosjes rucola of waterkers (ca. 75 g), harde steeltjes verwijderd
  • een klein bundeltje bieslooksprietjes
  • een flinke hand basilicumblaadjes
  • 6 sneetjes casinowit of –bruin
  • roomboter, om erbij te serveren

Voor de mieriksworteldressing

  • 4 el mayonaise
  • 4 el karnemelk
  • 1 el mierikswortel (potje)

Aan de slag!

  1. Meng in een kommetje voor de dressing alle ingrediënten, breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  2. Snijd de avocado in dunne, lange reepjes en besprenkel ze met wat citroensap.
  3. Snijd de komkommer over de lengte doormidden, ris er met een theelepel de zaadjes uit en snijd het vruchtvlees in lange dunne reepjes.
  4. Leg een plakje zalm op een werkvlak en verdeel er wat rucola of waterkers, enkele sprietjes bieslook, enkele basilicumblaadjes, avocado- en komkommerreepjes over; laat hier bij de groenten en kruiden aan één kant uitsteken.
  5. Rol de zalm tot een soort ‘hoorntje’ op. Maak op dezelfde wijze de rest van de zalmrolletjes.
  6. Verdeel de zalmrolletjes over zes borden en sprenkel er de dressing over. Rooster vlak voor het opdienen de sneetjes brood en snijd ze doormidden.
  7. Serveer de zalmrolletjes met toast en roomboter.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Studio Bazar.