Placeholder

Recept voor pistachecake met honing-yoghurtglazuur

Deze cake kun je makkelijk een dag van te voren maken. Bewaar ‘m dan op een koele plek en bestrijk de cake vlak voor het opdienen met het glazuur.

Deze cake kun je makkelijk een dag van te voren maken. Bewaar ‘m dan op een koele plek en bestrijk de cake vlak voor het opdienen met het glazuur.

Nagerecht, 12 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 200 g pistachenoten
  • 250 g zachte roomboter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • geraspte schil en sap van 1 kleine sinaasappel
  • 12 muntblaadjes, voor de garnering

Voor het honing-yoghurtglazuur:

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 3 flinke el poedersuiker
  • Extra: ingevet vierkant brownieblik, bakpapier, staafmixer met hakbeker, mixer

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175C.
  2. Beleg de bodem van het bakblik met bakpapier (knip een passend vierkantje uit).
  3. Maal in de hakbeker van de staafmixer de pistachenoten zo fijn mogelijk.
  4. Klop met een mixer de boter met de suiker romig. Klop er één voor één de eieren door.
  5. Meng er vervolgens de pistachenoten, de bloem, het bakpoeder en het sinaasappelrasp en -sap door.
  6. Schep het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar; als je er een spies insteekt, moet deze er schoon uitkomen. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  8. Maak het glazuur door in een kommetje de yoghurt te mengen met de honing en poedersuiker. Bestrijk de bovenkant van de cake met het glazuur.
  9. Snijd de cake met een groot mes in 12 blokjes. Leg op elk blokje cake een muntblaadje. Serveer eventueel met de sinaasappelsalade.

Sinaasappelsalade met granaatappel

Schil 4-5 sinaasappels en verwijder al het wit. Snijd de partjes eventueel tussen de vliesjes uit, of verdeel de sinaasappels in partjes. Snijd de partjes in stukjes en meng met de pitjes van 1 granaatappel, enkele fijngesneden muntblaadjes en 1 el vloeibare honing. Serveer bij de pistachecake. 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, de Weldaad, Ikea.