Placeholder

Recept voor drumsticks piri piri met ovenaardappeltjes en coleslaw

Om de week goed te beginnen, hebben we dit recept voor drumsticks voor je. Met de aardappels en coleslaw erbij heb je gelijk een complete maaltijd.

Om de week goed te beginnen, hebben we dit recept voor drumsticks voor je. Met de aardappels en coleslaw erbij heb je gelijk een complete maaltijd.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

Voor de kip en marinade:

  • 2-3 rode chilipepers, in stukken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 8-12 drumsticks

Voor de aardappels en coleslaw:

  • 800 g aardappels, schoongeboend en in partjes
  • 1 el olijfolie
  • 300 g gesneden witte kool
  • ½ rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • een handje peterselie of koriander
  • Extra: staafmixer met hakbeker

Aan de slag!

  1. Pureer in de hakbeker van de staafmixer de chilipepers met de knoflook, paprikapoeder, oregano, azijn, olijfolie en wat zout.
  2. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vel van de drumsticks. Schep de kip met de kruidenpasta om en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
  3. Verwarm de oven op 200°C.
  4. Leg de kip op een ingevette bakplaat.
  5. Meng de aardappels met 1 el olijfolie, zout en peper en leg ze bij de kip.
  6. Schuif aardappels en kip in de oven en bak ze in 35-40 minuten gaar en goudbruin; keer ze halverwege.
  7. Maak intussen de coleslaw door de kool met de ui, mayonaise en yoghurt te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Neem de kip en aardappels uit de oven en bestrooi met peterselie of koriander. Serveer er de coleslaw bij.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 30 minuten marineren en 35-40 minuten oventijd

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille.