Placeholder

Tagliatelle met prei en gorgonzola

Mediterraans met een pittige nasmaak.

Mediterraans met een pittige nasmaak.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
– 40 g pijnboompitten
– 400 g tagliatelle
– 1 el olijfolie
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 400 g prei, in dunne ringen
– 2 tl gedroogde salie of 1 el fijngehakte verse salie
– 200 g gorgonzola, in blokjes
– 3 el crème fraîche

Aan de slag!
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en zet even apart * Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing * Verhit intussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut * Voeg de prei en salie toe en bak 5 minuten mee * Giet de pasta af en meng met de prei, gorgonzola en crème fraîche * Breng op smaak met zout en peper * Strooi er de geroosterde pijnboompitten over * Serveer met een rucolasalade.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.