Placeholder

Recept voor salade met geroosterde pompoen en venkel

Deze maaltijdsalade met pompoen en venkel is een perfecte herfstsalade. Lekker met meergranen-stokbrood.

Deze maaltijdsalade met pompoen en venkel is een perfecte herfstsalade. Lekker met meergranen-stokbrood.

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kleine flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • een mespunt gedroogde chilivlokken
  • 1 venkelknol
  • 150 g gemengde sla
  • 100 g blauwe kaas, in blokjes
  • 50 g walnoten

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de pompoen met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in stukjes van 3-4 cm groot; verwijder hierbij de draden en zaden.
  3. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook, chilivlokken en wat zout en peper. Meng de knoflookolie door de pompoen.
  4. Spreid de stukjes pompoen uit over een bakplaat en rooster ze in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar; schep ze tussentijds een keer om. Neem uit de oven en laat tot lauwwarm afkoelen.
  5. Verwijder bij de venkel de harde kern en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes.
  6. Meng vlak voor het opdienen in een schaal de gemengde sla met de venkel, pompoen en honing-mosterddressing. Verdeel er de blokjes kaas en walnoten over.
  7. Lekker met meergranen-stokbrood.

Honing-mosterddressing

  • 1 el rode-wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 el honing
  • enkele takjes tijm, blaadjes gerist
  1. Klop in een schaaltje of schud in een jampot of dressingshaker alle ingrediënten met wat zout en versgemalen peper tot een mooie, ietwat dikke dressing.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus oventijd.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar, H&M Home.