Placeholder

Recept voor lamstajine met abrikozen en amandelen

Voor dit Marokkaans recept worden veel lekkere ingrediënten gebruikt, waardoor het gerecht gegarandeerd een succes wordt!

Voor dit Marokkaans recept worden veel lekkere ingrediënten gebruikt, waardoor het gerecht gegarandeerd een succes wordt!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 800 g lamsbout zonder been, in blokjes
  • 1 flinke el ras-el-hanout
  • sap en geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
  • 200 ml groentebouillon of heet water
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 2 el amandelschaafsel
  • Extra: tajine

Aan de slag!

  1. Verwarm de olie op matig vuur in een tajine en fruit de ui en knoflook. Voeg het vlees toe en bak kort mee.
  2. Meng er de ras-el-hanout, sinaasappelsap en –rasp door. Schenk er de bouillon of heet water over. Dek de tajine af en breng zachtjes aan de kook. Laat de tajine ca. 25 minuten op laag vuur sudderen.
  3. Voeg de abrikozen toe en laat nog 30 minuten sudderen tot het vlees goed gaar is. Stoof het vlees indien nodig iets langer.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder vet licht goudbruin en strooi over het vlees.
  5. Lekker met een rauwkostsalade en Turks brood of couscous.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus ca. 55 minuten sudderen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Nijhof, Zara Home.