Taart met gemengd rood fruit

Zomerse taart met fruit.

Deze taart met zomerfruit is een lust voor het oog. Je kunt het fruit ook diepgevroren kopen en deze zomerse taart in de winter maken, maar het leukst en lekkerst is 'ie wanneer het fruit kraakvers is.


Taart, voor 8 personen.

Boodschappenlijst:

  • Voor het deeg
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 250 g bloem
  • 1 ei

Voor de vulling

  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 g gemengd rood fruit (diepvries)

Extra: keukenmachine, lage ronde taartvorm (24 cm), ingevet.

Aan de slag!

  1. Meng in een keukenmachine boter met suiker, bloem, ei en een mespunt zout.
  2. Kneed het nog even kort door om er een samenhangend deeg van te maken.
  3. Vorm het tot een dikke worst en laat het verpakt in plasticfolie minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Snijd het deeg in dunne plakken van 3 mm dik en beleg er de taartvorm mee.
  5. Druk het deeg goed aan, zodat bodem en randen van de vorm bedekt zijn.
  6. Zet de vorm minimaal 30 minuten in de vriezer (zo zakken de zijkanten van de bodem tijdens het bakken niet in).
  7. Verwarm intussen de oven voor op 175ºC.
  8. Bak de taartbodem 10-15 minuten voor.
  9. Laat de bodem afkoelen.
  10. Maak de vulling door in een schenkkan de eieren met de suiker, vanillesuiker en crème fraîche los te roeren.
  11. Schenk het mengsel in de taartbodem en verdeel er het bevroren fruit over.
  12. Bak de taart 40-45 minuten in de oven.

In het midden mag de vulling nog een beetje wiebelig zijn. 

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Inloggen

of log in via:

Maak iemand blij met een kaartje!

Nieuwsbrief

Shoptip sandaal
Superleuk shirt
Praat mee op het forum