×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Taart met gemengd rood fruit

Taart met gemengd rood fruit

Vandaag is het moederdag! Maak als verrassing deze heerlijke taart met zomerfruit. Je kunt het fruit ook diepgevroren kopen, maar het is het leukst en lekkerst wanneer het fruit kraakvers is.


Taart, voor 8 personen.

Boodschappenlijst
- 125 g koude boter, in blokjes
- 75 g witte basterdsuiker
- 250 g bloem
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml crème fraîche
- 200 g gemengd rood fruit (diepvries)

Extra: keukenmachine, lage ronde taartvorm (24 cm), ingevet.

Aan de slag!
Meng in een keukenmachine boter met suiker, bloem, ei en een mespunt zout. Kneed het nog even kort door om er een samenhangend deeg van te maken. Vorm het tot een dikke worst en laat het verpakt in plasticfolie minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Snijd het deeg in dunne plakken van 3 mm dik en beleg er de taartvorm mee. Druk het deeg goed aan, zodat bodem en randen van de vorm bedekt zijn. Zet de vorm minimaal 30 minuten in de vriezer (zo zakken de zijkanten van de bodem tijdens het bakken niet in). Verwarm intussen de oven voor op 175ºC. Bak de taartbodem 10-15 minuten voor. Laat de bodem afkoelen. Maak de vulling door in een schenkkan de eieren met de suiker, vanillesuiker en crème fraîche los te roeren. Schenk het mengsel in de taartbodem en verdeel er het bevroren fruit over. Bak de taart 40-45 minuten in de oven. In het midden mag de vulling nog een beetje wiebelig zijn.  Haal uit de oven en laat afkoelen.

Foto: Peter Kooijman

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor tempura van garnalen en groenten

23.11.2017 - Tempura is een Japans gerecht en tegelijk een manier van bereiden, namelijk: ingrediënten frituren. Heerlijk en weer eens wat anders!

Bekijk het recept
Recept voor stevige groentesoep met boerenkool en worst

22.11.2017 - Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Bekijk het recept

2

Recept voor witte-koolsalade met gegrilde karbonades

21.11.2017 - Ook wel coleslaw genoemd, een traditioneel bijgerecht uit de Verenigde Staten. De bleekselderij en appel maken de salade lekker fris.

Bekijk het recept
De lekkerste bakrecepten met snoepgoed

20.11.2017 - Sinterklaas is weer in het land. Om dat te vieren vind je hier leuke bakrecepten met strooigoed. Zoals deze heerlijke 'sinterklaastaart'.

Lees meer!
Recept voor: frittata met tomaat, mozzarella en spinazie

20.11.2017 - Heerlijk, frittata! Lekker tijdens een warme maaltijd, of naast je lunch.

Recept
Recept voor krokante, kruidige karbonade met geitenkaas

19.11.2017 - Oer-Hollands en makkelijk te bereiden. Geef je alledaagse karbonaadje een verrassende twist.

Bekijk het recept
Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons

18.11.2017 - Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Bekijk het recept
Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

17.11.2017 - Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Bekijk het recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 261 |