Placeholder

Recept voor andijviestamppot met appel, mosterd en kalkoen

De bekende andijviestamppot, maar dan met een appel, mosterd en kalkoen. Een lekkere combinatie die het proberen waard is.

De bekende andijviestamppot, maar dan met een appel, mosterd en kalkoen. Een lekkere combinatie die het proberen waard is.

Boodschappenlijstje:

  • 1250 g kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
  • 400 g kalkoenfilet
  • 1½ el olijfolie
  • 500 g panklare andijvie fijn
  • ca.2 dl hete halfvolle melk
  • 2-3 el grove mosterd
  • 2 kleine appels met rode schil, in dunne partjes

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in 5 cm water met zout in ca. 20 min. gaar.
  2. Snijd de kalkoen in 4 gelijke plakken en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak.
  3. Verhit een grillpan en rooster de kalkoenfilets aan beide kanten in ca. 10 min. bruin en gaar.
  4. Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen. Stamp ze fijn en schep de andijvie erdoor.
  5. Voeg zoveel van de hete melk toe totdat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep mosterd naar smaak en de appel erdoor.
  6. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de kalkoen.

Bereidingstijd: ca. 30 min.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.