Placeholder

Recept voor Indische gehaktsaté met pindasaus

Indische gerechten zitten vol heerlijke specerijen om het eten smaak te geven. Deze gehaktsaté met pindasaus is geen uitzondering.

Indische gerechten zitten vol heerlijke specerijen om het eten smaak te geven. Deze gehaktsaté met pindasaus is geen uitzondering.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g rundergehakt
  • 5 el ketjap manis
  • 2-3 el geraspte kokos en/of paneermeel
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen gember
  • 2 tl sambal oelek
  • 4-8 stengels citroengras
  • 300 g witte rijst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 8 el pindakaas met stukjes noot
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 2 bosui

Aan de slag!

  1. Meng het gehakt met 2 el ketjap, de kokos en/of het paneermeel, de knoflook, komijn, gember en sambal. Vorm 4 of 8 rolletjes van het gehakt en kneed ze rond de citroengras.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de gehaktspiesen in 15 min. bruin en gaar. Verwarm intussen de pindakaas met de kokosmelk, de resterende ketjap en peper (of sambal) en roer glad.
  4. Giet de rijst af en verdeel over 4 borden, garneer met in ringen gesneden bosui. Leg de gehaktsaté bij. Schep de pindasaus erover. Lekker met gestoomde (baby)paksoi.

Tip: Maak de saté 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Juffrouw splinter, Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.