Placeholder

Recept voor visschotel met tomaat

Bereid aardappelen eens in de schil. Deze zit niet alleen vol extra voedingsstoffen, het geeft de aardappel ook een extra volle smaak.

Bereid aardappelen eens in de schil. Deze zit niet alleen vol extra voedingsstoffen, het geeft de aardappel ook een extra volle smaak.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend en in stukken
  • 400 g pangasiusfilet (diepvries), ontdooid
  • 3 tomaten, in plakken
  • 1 ui, in ringen
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 2 tl gedroogde provençaalse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • 450 doperwten (diepvries)
  • Extra: ingevette ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de visfilet in 4 stukken en leg ze in de ovenschaal.
  3. Verdeel de tomaat en de uiringen over de vis. Schep er een lepel crème fraîche op. Bestrooi met de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak.
  4. Bak de visschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verhit intussen de olie in een koekenpan. Bak de aardappelen in 8-10 min. goudbruin en krokant. Kook de erwten in water met zout in 4 min. knapperig gaar.
  5. Serveer de visschotel met de aardappelen en de erwten.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Oventijd: 20-25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Dille&Kamille, Nijhof.