Placeholder

Recept voor aardappel-mosterdsoep met zalmroom

Deze zelfgemaakte soep is heerlijk als hoofdgerecht. Serveer er wat stokbrood bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor de zondag!

Deze zelfgemaakte soep is heerlijk als hoofdgerecht. Serveer er wat stokbrood bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor de zondag!

hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 25 g boter
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 500 g zeer kruimige aardappelen, bijv. Doré, geschild en in blokjes
  • 1 L visbouillon
  • 50 g gerookte zalmsnippers, evt. gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 3-4 el milde grove mosterd (bijv. Marne Limburgse mosterd)
  • Extra: staafmixer

Aan de slag!

  1. Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de sjalot. Schep de aardappelblokjes erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de aardappelblokjes in 10-12 min. zachtjes gaar.
  2. Meng intussen de zalmsnippers met de knoflook en de bieslook door de crème fraîche. Voeg peper naar smaak toe.
  3. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de mosterd naar smaak toe.
  4. Schep de soep in 4 kommen of diepe borden. Schep in elk bord een lepel zalmroom. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Doré: De Doré aardappel is een zeer kruimige aardappel met een volle smaak. Het kruimige karakter maakt 'm ideaal voor soep, stamppot en puree.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. de Weldaad, Dille & Kamille, Nijhof, Ikea.