Placeholder

Recept voor pesto-groentelasagne met stokbrood

Mmm, ziet dit er niet heerlijk uit? Deze vegetarische lasagne is makkelijk zelf te maken!

Mmm, ziet dit er niet heerlijk uit? Deze vegetarische lasagne is makkelijk zelf te maken!

vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 fles grote fles tomatensaus naar keuze (700 ml)
  • 250 g lasagne
  • 1/2 potje pesto genovese (à 100 g)
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 1 tl gedroogde munt
  • Extra: ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de ui, de wortel en de courgette 2 min. Voeg de champignons toe en bak nog 3 min.
  3. Schenk de tomatensaus met 150 ml water erbij en breng tegen de kook. Voeg peper en weinig zout naar smaak toe.
  4. Schep een laag groentesaus in de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen. Schep er weer een beetje saus op en bedek met lasagnebladen. Herhaal dit met de rest van de lasagne en de saus. Wees niet te royaal met de saus. Eindig met een laag saus.
  5. Schep de pesto op de lasagne en leg er de plakjes mozzarella op. Bestrooi met de munt en peper naar smaak.
  6. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.

Tip Serveer de rest van de pesto met (afbak)stokbrood apart erbij.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Oventijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Dille&Kamille, Nijhof.