Placeholder

Recept voor aardbeienhoed

Deze zondag gaan we weer lekker bakken! Ziet deze aardbeienhoed er niet superleuk uit? Maak hem zelf met dit recept.

Deze zondag gaan we weer lekker bakken! Ziet deze aardbeienhoed er niet superleuk uit? Maak hem zelf met dit recept.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 pakken mix voor cake (à 400 g, Honig)
  • 8 eieren
  • 100 ml melk
  • 250 g rode marsepein of rolfondant
  • poedersuiker
  • 125 g groene marsepein of rolfondant
  • 400 g aardbeienjam
  • 750 g roze marsepein of rolfondant
  • Extra: mixer met gardes of keukenmachine, ingevette springvorm (20 cm ø), ingevette springvorm (24 cm ø)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  2. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter romig. Voeg de cakemix, de eieren en de melk toe en klop alles op de laagste stand glad. Klop op een hogere stand nog 2-3 min. tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de cakevormen en strijk glad.
  3. Bak de cakes in de voorverwarmde oven in 45-50 min. goudbruin en gaar, tot een satéprikker schoon uit de cake komt.
  4. Rol intussen de rode marsepein of fondant op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een dunne lap van 3 mm. Snijd er 'aardbeien' uit. Prik met een satéprikker gaatjes in de aardbei.
  5. Rol ook de groene marsepein of fondant uit en snijd er blaadjes en eventueel ook steeltjes uit. Kerf met een mes nerven in de blaadjes en druk de uiteinden iets samen. Druk op elke aardbei een blaadje.
  6. Laat de cake uit de oven op een rooster afkoelen. Snijd de cakes horizontaal in 2 plakken. Besmeer de onderste helften met dun aardbeienjam en leg er de bovenste helften weer op. Snijd de bovenkant van de grote cake indien nodig vlak bij zodat de kleine cake stabiel erop kan staan. Besmeer ook de onderkant van de kleine cake en leg op de grote cake.
  7. Rol de roze marsepein of fondant uit tot een dunne lap. Bekleed de taart ermee. Versier 'de hoed' met de aardbeien van marsepein of rolfondant. Lekker met een schaaltje slagroom.

Marsepein of fondant Dat is een kwestie van smaak. Marsepein is gemaakt van gemalen amandelen en suiker terwijl rolfondant alleen op basis van suiker wordt gemaakt. Rolfondant heeft daarmee vooral een andere, zoetere smaak dan marsepein. In het gebruik is marsepein soepeler dan rolfondant en droogt het tijdens het bewerken minder snel uit. Marsepein en rolfondant mengen kan ook!

Let op! maak bij het wisselen van kleur het werkvlak, de deegroller, de handen en eventueel gebruikte modelleertools of uitsteekvormpjes goed schoon zodat de kleuren niet vlekken.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Oventijd: 45-50 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.