Placeholder

Recept voor slastamppot met zalm & ’n eitje

Lekker met een eitje!

Lekker met een eitje!

Boodschappenlijstje:
– 
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
– 1 krop sla
– 1 blikje roze zalm (213 g)
– 200 ml melk
– 1 rode ui, in halve ringen
– 4 eieren

Aan de slag!
Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Maak intussen de sla schoon en scheur grof. Maak ook de zalm schoon en verdeel in stukjes. Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord. Giet de aardappelen af. Voeg de melk toe en zet de pan terug op laag vuur. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Schep er de sla, de zalm en de uiringen door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de stamppot op 4 borden en leg er een zacht eitje op. Snijd aan tafel pas het ei aan zodat de zachte romige ei dooier over de stamppot loopt. Vega-tip Laat de zalm achterwege en bak van de eieren een grote omelet. Snijd de omelet in reepjes en schep met 200 g oude kaas blokjes door de stamppot.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Dille&Kamille, Nijhof.