Placeholder

Recept voor hartige taart met spinazie en ricotta

Lekker, vegetarisch én makkelijk te maken. Deze hartige taart met spinazie en ricotta is perfect voor het weekend. Serveer hem met een frisse tomatensalade.

Lekker, vegetarisch én makkelijk te maken. Deze hartige taart met spinazie en ricotta is perfect voor het weekend. Serveer hem met een frisse tomatensalade.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 35 minuten oventijd en 10 minuten rusten.

Ingrediënten

– 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
– 250 g ricotta
– 4 eieren
– 75 g geraspte Parmezaanse kaas
– 2 el olijfolie
– 1 grote ui, gesnipperd
– 400 g wilde spinazie, grof gesneden

Ook lekker: hartige taart met zalm en prei

Extra: ingevette quichevorm (24 cm doorsnee)

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg; druk de naden goed aan.
2. Klop in een kom de ricotta los met de eieren en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit de olie in een grote pan of wok en fruit de ui op matig vuur 3-4 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de groente net is geslonken.
4. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Meng de spinazie door de ricotta.
5. Schep het ricotta-spinaziemengsel in de deegbodem.
6. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart voor het aansnijden 10 minuten staan. Lekker met een tomatensalade.

Tip: Wilde spinazie is iets grover dan gewone bladspinazie. Het bevat ook iets minder vocht, waardoor je het goed kunt roerbakken en gebruiken als vulling voor hartige taart.

Probeer ook eens een quiche met geitenkaas en lente-ui